Új Kajakház Ökoturisztikai Központ

1 napos osztálykirándulás

Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ munkatársai nevében köszönjük érdeklődését, hogy úticélja kiválasztásánál gondolt városunkra, és társaságunk ajánlatát kéri. Reméljük, munkánkkal rászolgálunk bizalmára, és hozzájárulunk utazása, üdülése hasznos, élményekkel teli eltöltéséhez. Tata az „élő vizek városa” a fővárostól alig 60 kilométerre az M1-es autópálya mellett a Gerecse hegység és a Kisalföld találkozásánál az Öreg tó partján fekszik. Festői természeti környezete már királyainknak is üdülőhelyként szolgált, épített öröksége pedig méltán emeli a legszebb magyar városok közé. Bízunk benne, hogy munkánk révén Ön is találkozik a tatai emberek vendégszeretetével, erdeink gazdagságával, vizeink varázslatos látványával, kiváló boraink ízével, programjaink egyediségével és változatosságával. Ajánlatunk összeállításánál kiemelt fontossággal bír, hogy vendégeink ízelítőt kapjanak a természet szeretete, megóvása, megismerése iránti elköteleződésünkből, az egészségesés, „aktív pihenés” és élménydús felüdülés érdekében tett szolgálatunkból. Az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ várja vendégeit és kínálja számukra szolgáltatásait jelen ajánlatunktól függetlenül is.

• teljeskörű információszolgáltatás,
• szervezett gyalog- és kerékpáros kirándulások, élménytúrák
• kerékpárok széleskörű választéka, tandem, handbike,
• sárkányhajó, kajak, akár kezdőknek, fogyatékkal élőknek, felügyelettel, vezetővel,
• konditerem, öltözők, zuhanyzók, értékmegőrzés,
• termeink, helyiségeink az Öreg-tó csodálatos panorámájával, találkozókhoz, céges és magánrendezvényekhez,
• szervezett programok, rendezvények

A csoport létszámát és lehetséges itt tartózkodási időtartamát figyelembe egy délutánra szóló programajánlatunk a következő:

1. PROGRAMAJÁNLAT

Sárkányhajózás a tatai Öreg-tavon

Sárkányhajózásra invitáljuk az érdeklődőket Magyarország egyik legidősebb mesterséges tavára, mely Zsigmond és Mátyás király egykori kedvelt nyaralójának lábánál fekszik.
A résztvevők számára oktatást, mentőmellényt, valamint tapasztalt kormányost biztosítunk.
A program zárásaként a csapatok összemérhetik erejüket egy verseny keretén belül. A győztes csapat díjazásban részesül.

program időtartama: 1,5 óra

2. PROGRAMAJÁNLAT

Kirándulás a Tatai Fényes Tanösvényre kisvonattal

Az ökoturisztikai központtól városnéző kisvonattal mindössze 10 percre található a Tatai Fényes Tanösvény, mely túra- vagy szakvezető segítségével kb. 1,5 órás kirándulás. A túra során a cölöpökön álló tanösvényen végigsétálva megcsodálhatják a látogatók a mélyből feltörő, egész évben 21-22 °C karsztforrásokat, és a lápvidék csodálatos növény- és állatvilágát.

program időtartama: 2 óra

[
3. PROGRAMAJÁNLAT

„Tavak nagykör” Kerékpártúra

A „Tavak nagykör” túra során Tata vizekben és természeti kincsekben gazdag környezetét, minden évszakban nyüzsgő élővilágát, az ember törzsfejlődésének napjaikban is kutatott történetét és egyes kultúrtörténeti emlékeit fedezhetik fel a kirándulók. Túravezető vezetésével a túra kb. 23,5 km-es távolságú, könnyen, bárki számára, maximum 2,5 óra alatt teljesíthető kerékpártúra.
Részletesen túraleírás az alábbi linken:
http://funiq.hu/tata-kornyeki-kerekparturak-tavak-nagykor

program időtartama: 2,5 óra

4. PROGRAMAJÁNLAT

Tatai Angolkert – Esterházy nyári lak látogatása

A Cseke- tó partjánál fekvő Angolkerthez látogathatnak el az érdeklődők, s tekinthetik meg az Esterházy Nyári lakban helyet kapott Herendi Porcelánmanufaktúra kiállítást. A porcelánkiállítás mellett, a Kárpát-medencében lévő angolkertekről szóló, interaktív bemutatóval találkozhatnak az érdeklődők.

program időtartama: 1 óra

5. PROGRAMAJÁNLAT

Sétahajózás a tatai Öreg-tavon

Sétahajózásra invitáljuk az érdeklődőket Magyarország egyik legidősebb – az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ előtt elterülő – mesterséges tavára, mely Zsigmond és Mátyás király egykori kedvelt nyaralójának lábánál fekszik. A 35 perces vízi kirándulás során számos az Öreg-tó partján fekvő történelmi épület, éttermek, látnivalók és persze a híres Tatai Vár mellett hajókázhatnak el az érdeklődők.

program időtartama: 35-40 perc

U
6. PROGRAMAJÁNLAT

Zöld detektív – természetismereti kalandtúra a Fényes Tanösvénye

Felfedezés, játék és tudomány 1,5 vagy 3 órás program során!

Túravezetők segítségével, izgalmas kutakodás a természet lágy ölén! Mérőeszközökkel ismerhetik mindazok a Fényes Tanösvény növény- és állatvilágát mindazok, akik a tudományt kalandokkal szeretnék fűszerezni! Óvodás kortól ajánljuk csoportok részére.

program időtartama: 1,5 vagy 3 óra

1
7. PROGRAMAJÁNLAT

Kincses Tata – Márkus Ferenc természet- és városismereti túrák

Márkus Ferenc ikonikus természetvédelmi szakember vezetésével a túra résztvevői új információkkal vértezhetik fel magukat, melyeknek köszönhetően jobban megismerhetik Tatát, az élő vizek városát! A különböző tematikájú túrákon való részvételhez előzetes foglalás szükséges.

program időtartama: 1-3 óra

Cím

2890 Tata
Tópart Sétány 2.

Telefon

+3630/562-60-60

E-mail

okokozpont@tataivaroskapu.hu